Tornem a casa de la Maria Cirera i el Josep Porta. La Maria amb la Laura Basagaña ens tenen una sorpresa preparada. Les acompanya el Jordi Perelló a la guitarra. Al final es sumen a la festa la Mercè Mora, el Josep Porta, l’Elena i el Maurici.

Després anem al carrer Viladordis. Ens espera en Sam Destral rodejat de llibres de viatges i música. Bona música i bona conversa per acabar el diumenge.

Maria Cirera és traductora de formació i subsisteix com pot en el sector dels llibres. El llegir li fa perdre l’escriure, però sense cap remordiment. Quan escriu ho fa per ràbia, per avorriment, per venjança, per matar el cuc i la gana. La traducció literària és un altre dels seus passatemps favorits. Ha publicat diversos contes en reculls col·lectius. També és integrant del duet poètic “Magenta” amb Laura Basagaña.

Laura Basagaña és periodista i escriptora. Té diversos contes i poemes al calaix, alguns dels quals recita conjuntament amb Maria Cirera en el duet poètic “Magenta”. Escriu a tort i a dret, tot i que gran part del material literari que guarda encara es troba inèdit. Prepara la seva primera novel·la, que algun dia espera veure la llum. Mentrestant, treballa com a redactora del diari digital de cultura Núvol (www.nuvol.com), portal cultural que va fundar amb l’editor Bernat Puigtobella. Al Núvol coordina la secció “Calàndria”, poesia i cançó. També dinamitza tallers de lectura, cursos de literatura i de tant en tant canta i versiona grups que admira amb la seva parella, el guitarrista Jordi Perelló.

Sam Destral és l’alter ego musical de Samuel López, un jove bibliotecari i documentalista. Ha editat el seu disc de debut, Tot el que conec és mort (El Mamut Traçut, 2013), produït pel músic manresà Albert Palomar.

Gràcies a Sarai Ruiz.

Equip tècnic: Vicenç Ferreres, Ivan Gassó, Helena Pielias i Tonificant.

Fotografies: Vicenç Ferreres.